Grafisch ontwerp

Grafische vormgeving is overal om ons heen, het zorgt ervoor dat producten of boodschappen aandacht krijgen, maar ook dat ze bestaan, zonder vorm is er niets. En dan kan je maar beter een mooi vorm gegeven boodschap te vertellen hebben.


Kerstkaarten

Het is altijd erg leuk om mensen te verrassen en in het geval van kerstkaarten, mensen alvast in de stemming brengen. 
Het begint al een echte collectie te worden...

2023: Hotel op Stelten

"Hotel op Stelten"is de titel van een kerstverhaal van Piccolo Toons, een animatiefilm van Franky & Meeko, een piccolo en zijn poes, die al in verschillende kerstkaarten hebben gefigureerd. Ditmaal moeten ze de drukke kerstperiode zien te laten slagen. In een videokaart is deze animatie te bekijken in een bijpassende omgeving.
Bekijk hier de animatie

2023: Sterren stralen 

Op de voorkant is een glimmende kersthanger in de vorm van een ster te zien met daarin verschillende te ontdekken kerstfiguren. De zwarte buitenkant vormt bewust een groot contrast met de overdadige binnenkant. Goud straalt je dan tegemoet, met een grote hoeveelheid sterren die letterlijk naar je toe komen als je deze kerstkaart open vouwt. 

2023: Lopend uurwerk

Deze kaart die aan de buitenkant een beweeglijk uurwerk heeft, gaat draaien zodra de kaart word open gedaan. Het tandwiel aan de binnenkant wenst iedereen een Gelukkig / Gezond / Geslaagd nieuwjaar.
Dat loopt rond en rond. De beste wensen dus voor het complete jaar.

2023: Kerstman 

Voor iSee Makelaars ontwikkelde kerstkaart in huisstijl kleuren. Het vrolijke tafereel stelt de kerstman voor in zijn arrenslee voortgetrokken door zijn rendieren. De sneeuwpop probeert de landing in goede banen te leiden. 
Binnenin zijn de wensen, goede doel en gegevens te vinden.

iSee.nl

2022: De kerstigste kerstkaart

Franky & Meeko in het avontuur " De kerstigste kerstkaart." Een boekje over de zoektocht naar een originele kerstkaart, waarin Franky en Meeko in kerstkaartenland een aantal mensen tegenkomen die ze kunnen helpen met het vinden van de inspiratie, en waar Kerst voor hun voor staat.

2022: boom

Eenvoudige kerstkaart bestaande uit 3 op elkaar geplaatste uitgesneden kerstboom vormen welke loshangende kerstballetjes (van foliekarton) heeft hangen, die zachtjes in de ruimte kunnen bewegen en zo het licht kunnen vangen en reflecteren.

2022: Lampion

Plat gevouwen in de enveloppe ziet het er niet zo indrukwekkend uit, maar eenmaal in de juiste 6-vorm gevouwen kan in het midden een waxinelichtje de tekening en daarmee de (warme) kerstwens zichtbaar maken. Zeker in deze koude en donkere tijden een vrolijke lichtbron die op alle zijden de Kerst-express stoomtrein laat zien.

2021: FrankyVille

In de kerstperiode worden in alle tuincentra en andere winkels grote kerstdorpen gebouwd. Er zijn steeds meer mensen die dit thuis ook iedere kerst installeren. Gezellige taferelen. Frankyville is een Kerstdorpje van karton dat door de brievenbus past en zelf op te zetten is. Oplettende kijkers kunnen verwijzingen naar voorgaande kerstkaarten terugvinden:
De Kerstzegelkoekjes uit in de Koekenbakkerij zijn er te koop (2020)
Er is een voorstelling van de Notenkraker (2019)
In het raam van de boekenwinkel hangt een kerstster (2018)
Het meisje met de kerstboom op haar rug doet het 'KerstParcours' (2017)
Het postkantoortje is een verwijzing naar alle kerstpost van F-Dimension.

2021: Kerstman op fiets

In de kerstperiode worden in alle tuincentra en andere winkels grote kerstdorpen gebouwd. Er zijn steeds meer mensen die dit thuis ook iedere kerst installeren. Gezellige taferelen. Frankyville is een Kerstdorpje van karton dat door de brievenbus past en zelf op te zetten is. Oplettende kijkers kunnen verwijzingen naar voorgaande kerstkaarten terugvinden.

2021: Groen Licht

Kerstkaart voor een groep reizigers, die in een oude brandweerwagen op pad gaan, het lampje op het dak is normaal gesproken rood, vandaar de naam RoadKapje, maar voor 2022 hebben ze nu groen licht gekregen, ze mogen doorrijden.

2020: Kerstzegelkoekjes

Koekjes van eigen deeg. Koekjesverpakking met doorkijkjes in de fabriek met lopende band. Franky en Meeko staan in de Koekenbakkerij heerlijke kaneel kerstzegelkoekjes te maken, die de vorm hebben van postzegels met kerstboompjes en kerstbellen plus de cijfers 20 en 21.

2020: Doorschuiven

Een kantoorkalender waarbij een schuivend kader de dag aangeeft was de inspiratie voor deze kerstkaart, waarbij de (lege) inhoud van het getal 21 'magisch' worden gevuld wanneer de kaart is verschoven.

2019: Notenkraker

Theater met de voorstelling De Notenkraker. Bij ontvangst van de kaart is het theatergordijn nog gesloten. Dit gordijn kan later omgedraaid weer worden teruggeplaatst, zodat de wens op het toneel te zien is.
De notenkraker en de ballerina kunnen samen een dansje doen. 
Het theater is de maximale grootte gemaakt om nog net door de brievenbus te kunnen, en een mooie aanwezigheid te hebben in een versierde woonkamer vol kerstkaarten.

2019: zigzag

De overgang van 2019 naar 2020 is te vertalen naar 19/20, dat doet weer denken aan 100 jaar geleden. Deze uitgesneden kaart bestaat uit één kleur, maar heeft de vormen van tekeningen van Anton Pieck.

2019: Roadkapje

Kerstkaart voor een groep reizigers welke afgelopen jaar grote delen van Azië en Europa hebben afgelegd. Nu met bestemming 2020.

2019: Sequins

Iedereen kent wel de kleding of accesoires waarbij gekleurde pailletten kunnen worden omgevouwen, waardoor er een nieuwe kleur te zien is. Hier zijn de twee kleuren aangevuld met twee getallen, waardoor je van jaartal kan wisselen.

2018: Kerstster

Een eigen vormgegeven kerstster, waar de figuurtjes zelf zijn getekent en een verhaal vormen, in de traditie van de welbekende papieren kerstverlichtingen.

2018: Hanger 

Hanger met wens, betaande uit één kleur, welke is uitgesneden. Zo hangt deze kerstkaart graag voor het raam. De complete oplage bestaat uit verschillende kleuren, iedere ontvanger heeft een andere, eigen kleur.

2017: Kerstparcours

Spelbord met uniek en verrassend kerstspel, waarbij de voorbereidingen voor Kerst moeten wroden voltooid. Kerstboompjes, kerstcadeautjes en zelfs kerstkaarten moeten worden verzameld en mee worden genomen over het parcours.

2017: Papel picado

Geinspireerd op aloude mexicaanse papieren vlaggetjes knipkunst voor Dias de los Muertes, maar dan met de gedachte van de vlaggetjes in Tibet.

eerdere ontwerpen

   

F-DIMENSION
MEDIADESIGN
frank@f-dimension.nl

NEUWEG 29-2
1211 LV HILVERSUM
035-6220350 / 06 414 03 967

© 2024 F-DIMENSION

Algemene voorwaarden